Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2058 niezalogowanych)
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
jasta102 napisał:
Joseph napisał:
jasta102 napisał:
zydy komuchy Ruskie cyklisci
ciapate
FIS

Ciężko mi jest pojąć jak ludzie mogą być ślepo zapatrzeni w wyższość "narodu wybranego".
W większości ludzie którzy tak twierdzą mają klapki na oczach i poza swoją "warsiawe" w życiu się nie ruszali.... chyba że na stare lata gdzie już zabetonowane myślenie było..

Z drugiej strony nie mieści mi się w głowie jak ktoś kto zwiedził kawałek świata, nie potrafi spojrzeć obiektywnie na sytuację, tylko neguje z automatu, że wszystko co polskie jest do dupy i wszyscy Polacy nadają się na mydło a ich wypowiedzi nie mają żadnej wartości..............

ot paradoks sam jesteś polackiem więc te twoje hejty..........

podaj mi miejsca Justyny z ostatnich 5 zawodow
ocenimy obiektywnie jej szanse
i kto z nas dwoch jest Polackiem

w tym sezonie Justyna Wygrała 29.11 30.11 7.12 21.12

Bjoergen 1.12 14.12 15.12

z tym że Bjoergen równiej startowała od początku sezonu i jest pierwsza...

masz obiektywizm.......

w ostanich pięciu latach Kowalczyk w pucharze świata była 4 razy pierwsza i raz druga, Bjoergen raz pierwsza i dwa razy druga....

w tur de ski Kowalczyk wygrywała 4 lata pod rząd i to najbardziej boli bo jakby przypadkiem wygrała piąty raz to byłby to już nudne zawody, rekord byłby raczej nie do pokonania...

Dalej nieobiektywnie???

Zmiana zasad wbrew przepisom FIS (zmiana w dodatku bzdurna bo tłumaczenie o braku śniegu jest śmieszna), nie powinna mieć miejsca bo zawody odbywają się jak warunki są dostatecznie dobre czytaj zgodne z przepisami albo są odwołane..... tu chodzi o kasę aby zawody się odbyły, ale dlaczego w tak chamski sposób zmienia zasady zawodów???

Czy miałaby Kowalczyk szanse w tur de ski, bo ostanio Bjoergen lepiej się prezentuje nie wiem, wiem że zmiana zasad na takie jak teraz dają dużo większe szanse Bjoergen, a dodatkowo w soczi Justyna będzie startowała z daleka, a wiadomo że Norweżki będą pracowały razem(co jest oczywiste i nieuniknione, za co nie można ich winić.. każdy by tak robił na ich miejscu...

Nie jestem fanyboyem Kowalczyk i teorii spiskowych, jednak gdyby w FIS był Rosjanin,Niemiec,Szwajcar,Norweg, Włoch, Szwed czy Fin (nie koniecznie Polak ) to byłaby to organizacja bardziej obiektywna i nie byłoby tyle (zasadnych w moim mniemaniu) podejrzeń.

To samo tyczy się astmatyków, nikt tego obiektywnie nie przetestował.
Lekarze którzy to przepisują twierdzą że to nie daje przewagi............wierzysz w to? w świńską grypę też wierzyłeś bo ja nie? ..........

Nemo iudex in causa sua!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
norwedzy bronia Kowalczyk
Broni Polkę za to Fredrik Aukland, inny norweski trener, który pracuje m.in. z utytułowanym Dario Cologną. - Myślę, że decyzja Kowalczyk ma sens. Ona nie tylko straciła jeden bieg "klasykiem", ale i dostała sprint "łyżwą", w którym czuje się najgorzej.

a taki poliak sra we wlasne gniazdo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
patim napisał:a taki poliak sra we wlasne gniazdo
A jaki Jasta jest "Polak" skoro sam przyznał Kiedyś , że jest Żydem ... !
---
A jaki Żyd ... kiedykolwiek i gdziekolwiek , szanował POLAKA ... !?
---
Nawet gdyby Żydowska Rodzina , żyła na terenach Polskich i z 17 Pokoleń ... to i tak , nie są to Polacy ... tylko Rdzenni Żydzi !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
jasta102 napisał:
już za dwa miesiące
konkurencje biegów narciarskich podczas Zimowych Igrzysk Olimpijskich w 2014 roku zostaną przeprowadzone w dniach 8–23 lutego 2014 w Krasnej Polanie, oddalonej o 40 km od głównego miasta igrzysk – Soczi
okaże się jak taktyczna rozgrywka Justyny się zakończy i kto miał rację
mongołom wszej maści przypominam, że
sportowiec ma zawsze być sportowcem, a hejter hejterem
a nie taktykiem kombinatorem

Gdyby nie zmieniono zasad tur de ski, wbrew przepisom FIS to Justyna mogłaby zrezygnować z tur de ski na rzecz przygotowań się do Soczi bez takiej pompy jak dziś, a tak ma furtkę w razie niepowodzenia....

W Soczi będzie mocna to wygra, choć chcą jej to utrudnić, ułatwiając Norweżkom.

Nie jestem debilem Janku że by tego nie rozumieć, tylko tu ktoś robi coś szemranego i druga strona usiłuje to wykorzystać(( kto by tego nie zrobił na jej miejscu??))) (nie mówi wszystkiego jak Justyna teraz)

Nie byłoby kombinacji pod siebie to Justyna nie miałaby podstaw do takiej reakcji...

Tyle obiektywizmu z mojej strony.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
sport.wp.pl/kat,1832,title,Sundby-Kowalc...111ec5&_ticrsn=3
Utytułowany norweski biegacz Martin Johnsrud Sundby staje murem za Justyną Kowalczyk, która w sobotę zdecydowała się zrezygnować ze startu w "Tour de Ski". - Kowalczyk "ma jaja", że to zrobiła. Zasługuje na wielki szacunek - uważa wicemistrz olimpijski, trzykrotny medalista mistrzostw świata i lider klasyfikacji generalnej Pucharu Świata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Gabriel napisał:

---
---

a byl juz taki POLAK
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów
sebastian sebastian
(sebaseba)
Stały Bywalec
...a ten dalej nie przejdzie obojetnie wobec komentarzy-lysy socjopata ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
jasta102 napisał:
Gabriel napisał:

---
---

a byl juz taki POLAK

@sebastian to tylko avatar, janek to łysy że starości i z wonsem ewentualnie..

@janek byli tacy co sporadycznie żydów trzymali u siebie w chałupie/stodole podczas okupacji ryzykując własne życie.

tak Janku byli tacy co ich też palili w stodołach..... chętnie? (pod okupacją faszystów)

Gdyby Polacy tak chętnie tępili naród żydowski to było o tym tak głośno co najmniej jak o wyzwoleniu przez sowietów 17-go września, ale łatwiej było "akryjczykom" tępić ich dając złudne nadzieje "lepszym" żydom wolność, wyższość w stadzie gdzie i tak każdy do pieca szedł potem.....

Który żyd się do tego przyzna? naród bez bez państwa tak jak cyganie..........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
czy byl juz taki Polak co szanowal Polaka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
jasta102 napisał:
[quote]Gabriel napisał:

---
---

a byl juz taki POLAK[/quote
wygladasz na tym awatarze jak pol ...uja spod pierzyny,lepszy byl juz ten swinski ryj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok